BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, March 5, 2011

MAAF KERANA MENCIPTA SEDIKIT MASALAH..JANJI XNAKAL LAGI~XD

salam...


wooottt...wooottt...ouch!! -.-!
kontroversi yang xdisangka memeningkan gua...why?? r u curious?? ok...go on check my previous entry...


http://hajimusan.blogspot.com/2011/02/oku-st-demm-uxd.html


sudah baca..*sampai habis maksud gua...ada faham?? ada mengerti?? kalau x juga sila bace kali kedua...ketiga..keempat..and so on...kalo xjuga faham2...mungkin ade masalah..manelah tahu kan... ok2...sini gua bagi penjelasan tentang permasalahan ni...*in point form..baru senang nampak..so segala misundestanding macam ni boleh diperbetulkan...






ok let's start..step by step...point by point...i hope this can solve the misunderstanding~

1) SALAH KORANG PASAL XBACE SAMPAI HABIS..
ok..korang admit x benda 2...korang mungkin hanya bace tajuk...atau suku..atau separuh...atau hanya tengok yang tulisan kaler2..atau xkurang jugak yang hanya buat assumption sendiri based on kate hati yang konon-konon selalu betol...pernah dengar??

"Follow your heart, even though it's on your left, it's always right"

ok...tapi certain condition jek ok...bukan semuanye betul...kene kaji dulu...ok gua admit...gua blogger yang baru..entry2 gua masih mentah...xcukup matang maybe...tu yang korang malas nak baca sampai nokhtah terakhir...atau dengan fikiran positifnye gua fikir korang sangat2 sibuk sampai xde mase nak bace sampai habis...ok fine...gua xkisah gua xmarah....sedih sikit je..xpe gua akan buat yang lagi baek lain kali...

2) GUA ADE ADIK OKU JUGA..




ok..yang baju oren tu adik gua yang OKU..penyakit hyperactive...tapi gua sangat pantang orang panggil dia OKU atau cacat atau yang seangkatan dengannya...it really pisses me off....kalo gua dengar memang gua rase nak penerajang jek...bukan apa..siapa kita nak label dia kurang upaya bukan...atau insan sepertinya yang senasib dengannya sebagai kurang upaya..who give u the right to said so?? demm...pada aku, sekurangnya dia dan yang senasibnya insyaAllah dijamin Syurga sekranya mereka bersabar...amin...so xperlulah pandang hina pada golongan yang macam ni...padahal mereka ni lebih mulia disisi Allah berbanding kita yang sihat akal dan tubuh badan tapi xhabis2 melakukan dosa dan kemungkaran di atas muka bumi..daripada mat2 rempit kat luar tu...pencuri..penyangak...perompak...dorang tu mmg terlebih hina la lagi...

3) ENTRY TU AKU EDIT DARI ARTIKEL YANG LAIN..

http://www.iluvislam.com/inspirasi/kembara-hidup/1127-saya-benci-oku.html


ok...check and read the article...korang akan sedar yang gua hanya edit jek artikel tu based on my experience...gua admit..mula2 memang gua maki penulis dia..yela..bace tajuk pun dah buat gua bengang..tapi gua xterus buat kesimpulan..gua bace artikel tu sampai ke titik nokhtah yang terakhir...gua lega...dan gua tertarik dengan artikel tu...sebab tu gua edit..olah sikit berdasarkan pengalaman gua..so, hal berkaitan salah faham tidak akan terjadi jika korang bace apa yang cuba disampaikan oleh penulis dan memahami apa motif penulis tu...XD


ok..tu jek penjelasan gua...gua malas nak tulis panjang2...sori la pada yang terasa..serius gua xterniat nak perli atau ape...cume nak jelaskan salah faham jek....segala yang baik datang dari Allah dan yang buruk pun datang dari Allah tapi disandarkan kepada diri saya sendiri...insyaAllah..

akhir kate..gua persembahkan video ni untuk tatapan semua...sebuah lagu dari Siti Musliha..sape?? korang bley google jek...korang akan ingat balik siapa dia Siti Musliha....ok...layan~


p/s: ......-.-!

.

10 orang Ir engineer:

idAti mALek said...

sori ni tukang2 komen ni kawan2 aku...dorang ni sensitif sangat..haha.*aku pun la tuu.

million sory dude.aku baru faham bile aku tengok kat iluvislam...not heart feeling la,sbenanye aku x faham yg ko sampaikan kat entry ko tu..*atau aku mmg beron...sbb tu aku ckp aku baca bnyk2 kali aku tak faham..

sori sori sori.

Hajimu San said...

no hal la sis....
mungkin salah gua juga..XD

idAti mALek said...

haha XD

Hajimu San said...

hehehe =)

mohd mazlan arshad said...

cm ne aku bleh terlepas post ni utk dibace...huhu..ape2 pn hikmahnyer,kne bace smpai hbis...

Hajimu San said...

hahahahaha.....
tapi kalo panjang sangat aku pun malas bace~

SD said...
This comment has been removed by the author.
SD said...

aku silap komen post tadi.....hehehehe~~~
penulisan awak bagus sgt smpai semua post saya buka sekali gus (mata ke atas tgn ke bawah)

owh! ni la dia sarcasm yg dikutuk itew~~~

aku pun ada adek oku, tapi bila org kata dia oku aku bangga kot...siap cakap lagi "eh! adik aku oku, kau ada adik oku? xda kan" dia ckp "buat apa ada adek oku" aku ckp "laaa~~~ ko tak tau ke dia masuk syurga, aku jaga dia elok2, minta2 tuhan bawa aku sekali dlm syurga" sentap kau ayat aku.....

SD said...

sila ke sini untuk memantapkan ilmu blogging anda...

[enulisan kena jaga, kontra warna juga, susunan rangkap , gambar dan byk lagi....byk aku blaja kat sini...

http://maribinablog.blogspot.com/

Hajimu San said...

thanx seadead~