BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, February 12, 2011

OKU!!! S**T!! DEMM U~XD

yeah...i hate OKU!!


huh...nape ek aku benci golongan ni??
hmmm..ekceli lama dah aku benci golongan ni...
bukan setakat benci..menyampah pun ade....
eeeeeee...bile fikir mmg geram sangat!!!
heh..nape plak aku emo ek??
of kos...ade cerite disebaliknye~XD


neway..cerite ni bermula tym aku still kat KMPP...
aku join satu komiti dalam blok kediaman aku...
of kos la aku dipilih berdasarkan undian...demm! xsuke..=(
semasa pemilihan tugas, dapat plak jawatan AJK kebajikan...
huh...xkene ea...haha...aku tau~


kisahnya bermula apabila ada satu event tu....
semua AJK telah diberi tugas masing2..ok lah tu kan..
tapi yang aku ralat tu, tetibe jek ketua aku panggil aku...
then, dia serahkan kerja yg sepatutnya milik "seseorang" kat aku.....
alasannya, 'seseorang' tu xdapat dicari....
'seseorang' tu adalah ketua aras aku...
pasal aku tinggal kat aras yg dia jaga, so aku la yg kene..
cess!! menci btol...tapi sejak tu la aku tau yg 'seseorang' itu adlh OKU..
last2 jadi la aku "ketua aras sementara" ganti tempat dia~


ok let, 'seseorang' = si OKU....XD
dlm event tu aku la yg buat kerja si OKU tu...
dan utk pengetahuan korunk dia ade datang tym event tu...
tapi lenggang jek...rase nak suruh si OKU ni amik kerja tu..
tapi bile aku jumpe si OKU ni..jelas kat muke dia....
"aku xmampu...kesianla kat aku"....
cess!! geram btol..kalo tau xnk buat kerja...
letak la jawatan....ni x..menyusahan orang!!
dasar OKU...mmg semua macam ni!!


hmm..ntahla...mungkin dia malu......
ye la...si OKU ni  pown bukan kenal ngan budak aras aku...
lagipun, si OKU ni da pindah ke aras 1 bilik kawan dy...
untuk pengetahuan aku tinggal di aras 4....
so si OKU ni ketua aras 4 la..*skrg aku plak!! =(
mungkin senang bagi si OKU ni..ye la aras bawah kan..xperlu panjat tangga..
dan hampir satu sem gak la aku terpaksa wat kerja si OKU ni...


akhirnye aku adu gak kat ketua aku...xtahan....
sudahla xdapat ape...peluh ade r..keje lak xikhlas..XD
akhirnya, aku diberi keizinan utk jalankan sesi perlantikan..
yess!! dan of kos la berjalan dgn jayanya...suke2....
kawan aku lak yang pegang jawatan tu....
xperlu da buat kerja si OKU tu~
aku puas..akhirnya aku terlepas~~weeeeeweeeee~=)


tapi sampai sekarang aku benci ngan golongan ni..
moralnya...dalam sesebuah komiti...
kewujudan OKU akan melemahkan komiti itu...
banyak kerja akan tergendala....yg dirancang pun xkan jadi...
so jika ada...silalah singkirkan cepat2....cari orang lain...
coz..ORANG KURANG USAHA (OKU) ni mmg xkan berusaha..
hanya tau melukut di tepi gantang....
menyusahkan orang lain dengan kemalasan dia....
huh...menci btol!!




p/s: lihat diri anda..anda mungkin OKU tanpa anda sedari...=D











12 orang Ir engineer:

idAti mALek said...
This comment has been removed by the author.
idAti mALek said...

hajimu san?are u referring to OKU : Orang KUrang Upaya..disable person??

if yes..proceed reading

hajimu san..i'm totally not agree when u said OKU sbg ganti.jgn kerana 1 org, semua OKU pun awk nak burukkan.

mcm mana dgn OKU lain?
mentaliti rkyat malaysia mmg tipikal, sekor kerbau yg bwk lumpur, habis terpalit semua.

sy bg contoh.
kalo kite kat kmpp org label 'kolej maksiat paling popular', adekah itu bmaksud awk jgk sama mcm org dlm tu??

awk penah pgg title student kmpp.awk sama x dgn dorang yg buat 'mcm tu'?

jadi, adekah semua oku sama?

i've made entries b4 bout disable.harap awak sudi baca.

http://daricahayahati.blogspot.com/2011/02/kita-juga-oku.html

http://daricahayahati.blogspot.com/2010/03/mari-menjadi-oku.html

pls, don humiliate them.they are human with feelings.

aisya umaira said...

jgn t'lalu bongkak atas dunie nie.. bile2 pn hajimu san blh join OKU y kamu hina2 kn nie... remember, dunie nie kn cam roda.. kita xslalu kat atas ok...

Hajimu San said...

wow3....ni sure xbace habis.....
hehehe...tolong bace habis....
then u can judge or blame me if im wrong....
otherwise it will only cause misunderstanding between us~

pika ruslan said...

da bace smpai abes da..da bace ulang2 kali br dpt tgkap mksd nye..rsenye yg timbul slh phm kt sni sbb awk gne word "OKU" tuu..kalo awk ckp psal "orang kurang usaha" tuu awal2 lg elok kot..hee~

peace no war~(^.^)Y

idAti mALek said...

da bace habis, tapi still mcm misunderstanding..maybe the phrase 'OKU=Orang Kurang Usaha' tu patut letak kat atas skali.

haha.

no heart feeling k.

Hajimu San said...

pika n idati...so xmenarik la ceritenye..hehe
neway...aku olah jek citer ni dari artikel yg aku amik kat i luv iluvislam...
korunk ley tgk kat sini
http://www.iluvislam.com/inspirasi/kembara-hidup/1127-saya-benci-oku.html

enjoy reading it till da end!! peace ni war~ XD

selipar hijau said...

as salam en.hajimu.
saya dah baca post encik smpai habis.sampai ur last sentences.tp saya masih kurang faham apa sebenarnye yg encik hajimu maksudkan.saya harap encik hajimu dapat jelaskan pada saya kalu encik tak keberatanlah agar saya jelas gn maksud encik sebenarye.
as salam.

Hajimu San said...

ok...da bace artikel kat iluv islam???
saya hanye oleh sikit jek berdasarkan pengalaman saya...
OKU = orang kurang usaha..itu yang saya maksudkan..
tiada motif ape2...

selipar hijau said...

ok.bru paham.ok rupenye ini semua hya salah phm.stuju gn idati.awak patot stress out yg OKU= KURNG USAHA kt pling atas or kt pesanan..cz memg saya tak perasan.saya rase sape2 pon yg bce mesti akn salah phm cz sebb awak bold kale merah kot.hentah.haha.dn seriusly saya xjumpe pon any link yg kte amik kt iluvislm mse kali pertma bce.
okk,sory memeningkn en.hajimu& memenatkan en.hajimu.tp seriusly awak kena stress out bnde tu ok.so nti xde lg yg akan salah phm.

okeh..peace okeh,or rase nk bg penyepak?kalo rase mcm tu sile sepak org sebelah la..haha

okeh.once again sory n jgn lupe stress out bnde tu..n salam pembetulan perselisihan kefahaman yo...aas salam

Hajimu San said...

hahaha...serious..maybe kite xkenal..
so tu pasal korang jez jump to conclusion..
coz aku da tanye member2 aku yang bace sebelum ni...
sumernyer kate xde msalah...dorang faham jek...
hehe..neway...enjoy reading~

my name is rozana said...

hajimusan mmg suke wat gimik~