BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 22, 2010

Semangat Baru + Azam Lama = Cuti Da Abeh

Salam....
uhuk2....pejam celik pejam celik cuti da abeh.....
pejam celik pejam celik kuliah da start.....
"ahlan wasahlan ya hajimu san", kate U aku kat aku..pirahh!!~
adoi..kejam nya DUNIA......raya sebulan kenape xcuti sebulan jek..
ish3....da kalo korunk penat2 struggle 4 tahun kat Universiti...
last2 raye(konvo) xsampai sehari pown kan...
jadi adil le kan...huk3...ade kaitan ke??
xde2.....xadil2....huhu...


kalo kat umah...tym cuti la.....
katil dan bantal da semacam teman sehidup semati la plak...
bangun tido --> solat(alhamdulillah) --> tido balik...
tapi bile da balik U...
bangun tido --> solat --> tido balik --> kene hempuk la...
ish3....xde toleransi btol....skang kerusi kat dewan kuliah lak jdi kekasih gelap..
yang aku ni pown satu......mcm da jdi tabiat la plak...(termasuk korunk yep)
bangun tido..tido balik...pehal....anak sape la ni....huk3...


standard aku...bile abeh cuti msti da wat azam baru....
xde la azam baru pown...lebeh kurang azam lame yg diperbaharui jek...
"Tiada Kejayaan Semanis Madu Tanpa Usaha Sepahit Hempedu"...
aku sangat suke ngan statement ni.....da jd prinsip aku pown...
setiap kite yang bergelar manusia mmg xdapat lari dari mengingini manisnya kejayaan...
 tapi pastinya banyak liku2 yang perlu diambil sebelum kite sampai kepadanya...
bagi yang beragama Islam sudah tentu kejayaan di akhirat lebih diutamakan...
tapi xluper gak untuk mengejar kejayaan dunia.....insyaAllah...


*alert...post selepas ni akan menjadi bosan...huhu


"Usaha Tangga Kejayaan"
yup...untuk berjaya kite perlu berusaha utk berjaya....
tapi sudah tentulah matlamat xmenghalalkan cara.....
walau cmne pown kite dambakan kejayaan jgnlah gunekan cara yang salah....
uhuk3....elakkan budaya meniru....
uit!!~ ape plak.."teacher call it copying, we call it teamwork!"
hahaha ape2 la.......
lecturer ingat kite CEMERLANG...parent kite ingat ank2nya GEMILANG..kawan2 kate kite TERBILANG...
tapi kite yang tau yang sebenarnye kite ni TEMBERANG...huk3....
apepown kite sebagai student kene tau satu benda....
kejayaan yang kte dapat dari segulung ijazah bukanlah kejayaan yang hakiki....
it was only a subset of the success......so xpayah la nak dabik dada utk kejaayan yg KECIL tu...
byk benda yg kite xtau dan xdpt nak jangka...


akhir kalam...
"Our knowledge can only be finite, while our ignorance must necessarily be infinite"
"Rasa kurang ilmu adalah rasa orang yang berilmu"


selamat menjalani kuliah dan beramal dengan ilmu di dalam dada...=)
assalamualaikum.....

3 orang Ir engineer:

mariam amruddin said...

hahaha..mcm knal je certain ayat2 ko ni..(^_^)

Hajimu San said...

hahaha...
ade yg btol~~ tu yg aku amik...
huhu

Azroy Shahrul Adzhar said...

syabas izzul...
anda bleh jd "pengayat" yg terbaik....
x bley blah...
hahaha